torsdag 11. februar 2010

Bali

Kuta Bali er skittent, har altfor mange biler og selgere, så etter to netter her dro vi til Gili Trawangan, (Lombok)! Det eneste som egentlig var bra med Kuta var det heftige utelivet og shoppinga!


Solnedgangen på Kuta beach



Dette var mer masete enn avslappende!



Dette var bedre :)



Og denne var kjempegod!



Ida sang finere enn de fleste:)

Båtturen til Gili Trawangan tok bare 2,5 timer (med speedbåt vel og merke) og der traff vi Rod fra Tasmania som vi var med de neste dagene. Veldig hyggelig fyr! Det var ingen trafikk på øya, noe som var utrolig deilig etter Bali. På Gili øyene blir alt fraktet med hest og kjerre, inkludert turister, så vi hadde en ganske humpete og morsom ”taxitur” fra ”sentrum” til hotellet. Tir Na Nog, kjent som the Irish bar, lå ” midt i alt” og var perfekt for oss. Etter å ha vært våkne i nesten ett døgn sovna vi temmelig fort på stranda, og på kvelden opplevde vi det villeste tordenværet og regnværet noensinne. Flaks for oss, vi kunne kose oss under tak med god mat og drikke sammen med vår nye venn  Det ble en tidlig kveld og 14 timers søvn.







Dagene på Gili gikk som følgende: opp å stå, på med solkrem, ta på bikini og kjole, spise frokost, labbe til stranda, bade, smøre seg, slappe av, spise, snorkle, smøre seg, bade, gå hjem, dusje, smøre seg igjen, stelle seg, ut å spise og treffe nye folkJ Harry og Ziggy fra England var festlige og hadde villaen med basseng, og så traff vi to Australske gutter som viste å være nesten naboene våre i Brisbane. Verden er jammen meg ikke stor. Ann Irene ble også godt kjent med en lokal restaurant eier. Vi er ganske sikre på at om giftemål hadde blitt nevnt, hadde Ann Irene blitt på Gili. Han var utrolig hyggelig, men hadde en ganske trist historie å fortelle . Fint å bli litt kjent med de lokale også.

Aktivitet i paradis: Crab-race!!



Snorkletur!! TTT, og vi rakk ikke båten. Uflaks for oss at vi kom tre minutter over den ene gan ga noe faktisk skjedde på tia.. Vi dro neste dag istedet, og det var en helt utrolig fin tur! Vi svømte rundt med fisker i all verdens mulige farger og fasonger, var 1 meter ifra svære skilpadder, så skipsvrak og et i scene satt flyvrak (vi tror fortsatt at det var ekte). Vi stoppa på Gili Air for å spise lunsj, sole oss og snorkle enda mer. Ei enda mindre øy, med enda færre folk og turister. Herlig!

Sykkeltur! Gili Trawangan er så liten at man kan sykle rundt på under en time! Vi leide fine, gammeldagse sykler (se bilder), og la ut på en uforglemmelig rundtur. Rod var selvfølgelig også med. Ann Irene og Rod aktiviserte seg med kokosnøtt kasting mens Ida slappa lykkelig av på stranda. ”Veien” var ikke like bra rundt hele øya, så det ble ganske hett i sanda. Vi hadde to pitstop underveis, og avslutta med en øl i solnedgangen.

Sjømat!! Vi spiste så utrolig mye god mat der! Tiger Grouper var den aller beste! Vi spiste også Barracuda, Red Snapper og utrolig gode kongereker. Vi har også spist hvitløksbrød, eller dvs. en kilo hvitløk oppå ei tynn loffskive! Litt for mye av det gode. Satay – peanøttsaus var ganske godt og så hadde de mange gode juice, smoothies og drinker. Vi har hatt noen nokså seine netter her, det er mye morro å holde på med på nettene også :)

Etter 6 netter i paradis dro vi til Ubud for å treffe en gjeng med studenter fra UiA. På veien fikk vi øye på Dunkin Donuts. NAM!! Uka i Ubud er ble absolutt den kulturelle delen av turen vår. Masse kunst og skulpturer, markeder og masse butikker! Vi har faktisk kjøpt kunst begge to, i tillegg til kjoler, shorts, sko og topper.

Vi var også med på tempelbesøk, og har til og med lært oss litt om Balinesisk Hinduisme! Siste dagen var Ida med på rafting og Ann Irene besteg vulkanen Batur! Raftinga var definitivt bedre enn Evje! Vulkanturen begynte kl 03.00 på morraen, og så tok det ca 2 timer å gå opp. Turen var relativt hard, og jeg holdt på å skli utfor ett par stup, særlig på veien ned. Spennende J Der oppe fikk vi se soloppgangen, og fikk servert varme banan-sandwicher i selskap med apene som plutselig kom frem da det lysna. Trivlig J Det var utrolig fin utsikt, så ta en titt på bildene.

Med bare 5 timers søvn satte vi oss på flyet til Darwin der vi venta fra 3 til 6 på morgenen, og så kom vi endelig frem til Brisbane! Her ble Ida for andre gang på samme dag sjekka for eksplosiver . Ida spør kontrolløren om klokka hennes virkelig kan være en bombe, og han svarer at med dagens teknologi er det mulig. Da kommer det momentant fra Ida: Well, I`m not that smart!! (Men takk for komplimentet).

Da var ferien nesten over (bare 2 uker igjen!!) Bye bye, Bali, and hello Brisbane!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar