mandag 22. mars 2010

Life is good in Queensland

Blogg er visst ikke helt vår ting, men vi skal prøve å oppdatere dere litt!



Bassenget vårt;)

Etter to uker fikk vi besøk fra Norge ; Mariann, Line, Sara, Esther og Roald. Et av høydepunktene var koala- og slangeholding i Lone Pine koala sanctuary! Ann Irene overvant en ganske stor frykt denne dagen - noen visse familiemedlemmer har bidratt til en indre skrekk som egentlig er nokså usaklig. Slangen var ikke så slimete og ekkel som man skulle ha trodd!



Det slutter ikke med slange i dyrepark. Noe av det første vi ser på Fraser Island er en giftig "sea-snake" på stranda. Dette var litt mer spennende i og med at den ikke verken er tam eller ”ufarlig” sånn som den vi holdt i parken. Guiden prøvde tappert å redde den ut i vannet igjen, og etterhvert kom den seg uti. Enda en grunn til å ikke bade i sjøen på Fraser! :p





Undervannsstrømmer, store bølger, farlige maneter og hai spiller også inn.. Vi hadde et lite bad, men vi holdt oss ganske langt inne! :p Men ikke nok med det! På kvelden kom to nokså skrekkslagne engelske jenter tilbake fra do på campen og kunne informere om at det lå to slanger rett ved doene! Vi hadde traska likegyldige over den mørke plenen ganske mange ganger allerede, men nå som vi visste at de lå der, gikk vi to og to sammen, og lyste med lommelykt hele veien! Guiden fortalte at han ikke hadde med motgift, og veien til et sykehus var med helikopter og ikke akkurat nærme. Han ble ganske sjokka selv, han hadde aldri før sett en av de mest dødelige slangene i Australia på Fraser Island.

¨

Den ene kvelden var vi ute på en lokal ”pub”, og til og med der kom det plutselig ei dame inn å hadde det henta en vill python slange, noe som var ganske så ulovlig. Den var jo ikke giftig, men kunne kvelt deg på 1-2-3 om den hadde følt for det;) På vei til puben, hadde Ida armen ut av vinduet på bilen, og Wes (guiden) syns det var utrolig morsomt å kjøre over de svære manetene som lå døde på stranda. Den ene splæsja rett opp og og traff armen, og først bare svei det litt, som det gjør i Norge. Så begynte det å bevege seg oppover armen, og endte til slutt opp i hodet. Da var hele venstre del av kroppen på tur. ”Mamma” Ann Irene, som alltid passer på og bryr seg om lille pidus, gikk opp å spurte guiden om det var normalt at det spredde seg sånn. Den gikk visst til angrep på hele nervesystemet sa han, men smertene skulle forsvinne i løpet av en times tid. Oh well. S*** happens. Uten tvil, camping på Fraser var rimelig spennende! Vi hadde også en Dingo løpende utenfor campen, en blanding av hund og ulv som kan være ganske farlig hvis man plager de. Vi må vel også nevne at vi så stingray og hai også. Gotta love the wildlife;)

Skjella plukka vi på stranda og grilla på kvelden. "Kjempegodt"!




Lake McKenzie -
så hvitt og klart man bare kan tenke seg!



Ann Irene dro til Sydney med Roald og jentene mens Ida ble igjen i Brisbane og var flink skolejente. I Sydney fikk jentene extreme make-over på Hilton Hotel for 500 kr! Vakre ble de! Vi sang opera forran operaen, lekte lifeguards og poserte på Bondi Beach. Dette var like etter tsunamivarselet som fikk jentene til å evakuere, så det gjaldt å være på vakt.. Når man snakker om farlige farvann er det vel også verdt å nevne at en undervannsstrøm nesten gjorde sånn at Ann Irene måtte bli redda da vi var på helgetur til Noosa! Ikke for å skremme noen der hjemme, men det der skal man ha respekt for;) Solbrillene forsvant i ei kjempebølge, og det er nok det som gnager mest i ettertid!



Mens frøken Hauge var i Sydney, var Ida bla. på pubcrawl i Brisbane, som en norsk gruppe her arrangerer hvert år. Utrolig mange studenter var med, og vi gikk fra pub til pub. Her hadde vi også konkurranser på hvert sted. Olav (norsk fyr) vant den ene som innebar spising av sjokolade og krem, og Ida vant limboen. Da var vi stolte, tenk, 2 nordmenn! Hehe.Ida og en gjeng fikk også med seg Australia spille fotball kamp mot Indonesia. De vant 1-0, og jeg tenker det bare var pga. av at Linn Landbø hadde bursdag  Artig å få sett de in action uansett!


Noosaturen var utrolig morro! 50 internasjonale studenter samlet på ett hostel tar av, man kan jo bare tenke seg.. Vi slappa ganske godt av på stranda dagen etter, og sola skinte som bare det. Det begynte plutselig å regne litt, men det var over på 5-10 min, så ingen krise. Ann Irene fikk endelig, sårt etterlengtet, spilt volleyball på stranda, gått tur i nasjonalpark og så koalaer in the wild!



Apropos det... Vi begynner å bli ganske språkforvirra. For eksempel: ”What is this for no’ priks?” , eller ”e visste ikke noe om det fra before!” ”Hvis vi skal leie car”... Osv osv..! That was a really good vending, you should write that down, Ida;)



Vi har truffet så utrolig mange nye folk her! Vi er en svær gjeng med internasjonale studenter som finner på masse gøy hele tiden. Det blir snaut tid til soving og skole. Snart er det påske ferie etter to ”fryktelig strevsomme” måneder på skolen! Dvs..man skal ikke gjøre narr av det! Vi har veldig mye å gjøre! Her nytter det ikke med skippertak før eksamen (noe du kanskje kan komme deg unna med i Norge), for her teller flere oppgaver og det muntlige gjennom hele semesteret! Vi har ørten innleveringer og fremføringer som av og til må prioriteres.

Bursdagsfest til Norske jenter :)




St. Patricks day - en stor dag!






På lørdag var vi å så på Joshua (han ene roomien) spille fotballkamp, vi var verdens beste cheerleadere! Etterpå satt vi på terrassen og slappet av  Vi ler og ler av våre festlige roomies! De er veldig greie, og tar seg godt av oss. Spesielt fint når vi får middag servert, og når de er så flinke med å rydde og ta ut søpla. Hehe. Søndag hadde vi 30 stk på grillfest. Mange av de vi har truffet og en del venner av Daniel og Josh. Veldig trivlig! Om noen dager kommer familien til Ida! Heilt topp å få besøk fra Norge igjen. Vi gleder oss!



Det var vel alt for denne gang..vi skal prøve å skjerpe oss.. lover;)

6 kommentarer:

  1. Fine jentene mine! Huff; vi er dårlige til å få skypa! Men er klar for en laaaaang skype date i påska om dere har tid! Ser ut som dere har det helt fantastisk! Gøy å lese! Hvem skriver? Savner dere så masse og gruer mæ til å hjem i påska uten at e får vært med dere! Så veldig veldig glad i dere begge! Hilsen Tuste Cathrine!

    SvarSlett
  2. Veldig moro å lese ja,godt å vite at dere har det så bra:) Lykke til med oppgaver og innleveringer og sånn. Det klarer dere:) stor klem fra Linda

    SvarSlett
  3. Så koselig med hilsener søte jenter:)

    Vi bør definately få til en skype date snart Cathrine! Vi er jo ikke så mye hjemme i påska egentlig, skal farte litt rundt begge to, men noe må vi få til!

    Har for det meste vært Ann Irene som har skrevet, og jeg har bare sett på, men har skrevet litt jeg også. Hehe. Skulle ønske du kunne kommet hit heller enn å dra til Lillesand i påska! :p
    Takk for troa på oss Linda, hoho! Vi gjør vårt beste!

    Klem til dere begge! Ida

    SvarSlett
  4. Konge at dere koser dere, og jeg savner deg Ann Irene! (Misunner dere også så det er sagt)
    Klem fra yndlings-lillesøtra di ;)

    SvarSlett
  5. Jeg savner deg også, kjære Mina! :) Håper du har det bra og at du får en fin påskeferie hjemme! Så du var på skype her om dagen, men du var opptatt med å prate med Sara. Bor ikke dere sammen? :p

    Mange gode klemmer fra Ann Irene! Jeg savner dere alle sammen!!

    SvarSlett
  6. hei hei!
    ser ut som dere koser dere skikkelig, så masse gøy å lese å så mange fine bilder, blir helt misunnelig her ;) vi har sol på birkeland å da, og jeg har solt meg på verandaen så litt sommer/vår er der ;) hehe! blir morro å se deg når du kommer hjem ann i, take care så lenge :)

    tuddelidu!! klem fra wainy

    SvarSlett